Η τοποθέτηση της Ένωσης Συλλόγων Δήμου Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου-Ταύρου

  

Διάθεση σχολικού χώρου δεκαετούς διάρκειας σε Μ.Κ.Ο.

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου 2016, για παραχώρηση του κτηρίου των πρώην εργαστηρίων του ΕΠΑΛ Ταύρου, κειμένων εντός του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίων – Λυκείου Ταύρου, επί της διασταύρωσης των οδών Θράκης και Αγίας Σοφίας, στη Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, θεωρεί καθήκον της να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η Ένωση θεωρεί ότι τέτοιες αποφάσεις δεν είναι δυνατό να λαμβάνονται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να εξαντλείται κάθε περιθώριο διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Στην προκειμένη περίπτωση, ακολουθήθηκε η «διαδικασία του κατεπείγοντος», για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση που είναι της μόδας στην πολιτική ζωή του τόπου. Η διαδικασία αυτή, συνήθως στοχεύει στο να αποσπάσει τη συναίνεση των εμπλεκομένων, χωρίς να τους έχει δοθεί ο χρόνος να συνειδητοποιήσουν και να σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά. Η παραχώρηση παρουσιάστηκε ως κάτι το ιδεώδες, επί του οποίου δεν υπάρχουν αντιρρήσεις. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Φεβρουαρίου εκφράστηκαν αντιρρήσεις και μάλιστα έντονες από τη σχολική κοινότητα. Η Ένωση δηλώνει, ότι στο εξής η ψήφος των εκπροσώπων της στις σχολικές επιτροπές θα είναι αρνητική σε κάθε πρόταση που θα επιχειρείται να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς επαρκή συζήτηση.

Η Ένωση δεν συμφωνεί, με τη μακροχρόνια παραχώρηση σχολικών χώρων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και γενικότερα φορείς που δεν έχουν σχέση με τη σχολική κοινότητα.

Σε ό,τι αφορά στη σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει ο Δήμος με τη Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ενώ αναφέρει αναλυτικά τις υποχρεώσεις του Δήμου (παραχώρηση χρήσης κτηρίων, πληρωμή λογαριασμών) δεν αναφέρει καμία συγκεκριμένη υποχρέωση της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», η οποία στην κυριολεξία δεν δεσμεύεται για τίποτα. Δεν δεσμεύεται για το ποσό που θα συνεισφέρει στην ανακατασκευή του αμφιθεάτρου «Τεμπονέρας», δεν δεσμεύεται για το πρόγραμμα που θα ακολουθεί το ΚΔΑΠ και αν αυτό θα είναι σύμφωνο με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, ούτε για το αν θα δέχεται αλλόθρησκα παιδιά, ούτε για το αν στο ΚΔΑΠ θα γίνεται κατήχηση των παιδιών, ούτε για τη μη καταβολή διδάκτρων. Η Ένωση απορρίπτει μια τέτοια ετεροβαρή συμφωνία και απαιτεί, σε περίπτωση που η σύμβαση προχωρήσει και υπογραφεί, τη ρητή διευκρίνιση των ανωτέρω στη σύμβαση.

Τέλος, αν και θεωρείται αυτονόητο, η Ένωση δηλώνει την πάγια θέση της ότι το αμφιθέατρο «Τεμπονέρας» προορίζεται για τη χρήση των σχολικών μονάδων του Συγκροτήματος Γυμνασίων – Λυκείου Ταύρου. Μόνο σε ημέρες και ώρες που οι μονάδες αυτές δεν το χρειάζονται δύναται να παραχωρείται σε άλλα σχολεία και μόνο όταν κανένα σχολείο δεν χρειάζεται το αμφιθέατρο, μπορεί αυτό να παραχωρείται σε κάποιον άλλο φορέα.

εδώ σε pdf:

http://www.enosigoneonmos.gr/images/stories/enosi/pdf/Kdap.pdf

 Διάθεση σχολικού χώρου δεκαετούς διάρκειας σε Μ.Κ.Ο.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΑΥΡΟΥ

Προβολή στη διεύθυνση www….

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s